Ďakovné listy

Listy účastníkov India trip

 

Rok 2006 


 
Bývalý veľvyslanec a turistický sprievodca: Vážená pani Volková,

dovoľte, aby som sa Vám znova poďakoval za perfektné zorganizovanie a realizáciu tematického zájazdu členov bratislavského Indického klubu do Indie v októbri 2006.

Ako to z uvedenej informácie vyplýva, išlo o znalcov Indie, väčšinou vysokoškolsky vzdelaných nadšencov a fanúšikov tejto nádhernej krajiny. Trasa bola dokonale premyslená, za 15 dní sme mohli obdivovať nielen známe historické pamiatky, ale aj pre verejnosť prakticky neprístupné  havely (paláce šľachty). V ťažkých klimatických podmienkach sa pamätalo aj na potrebné "oddychové dni"  a  venovali  ste   príkladnú pozornosť  aj  voľbe  stravy.

Ako vedúca zájazdu ste boli nielen perfektne  odborne  pripravená, ale aj po organizačnej stránke ste boli jednička. Last but not least, boli ste vždy aj trpezlivá a milá, čo spríjemnilo celý priebeh zájazdu.

Všetko horeuvedené môžem veľmi pozitívne hodnotiť hlavne preto, že som 17 rokov pracoval ako sprievodca cudzincov v Čedoku, CKM a Tatratoure, dva roky som bol stálym sprievodcom  pražského ČEDOKu.

K ďalším krásnym a rovnako úspešným zájazdom Vám želám dobré zdravie, pohodu a veľa energie.

S pozdravom

PhDr. Ján Domok

kancelár Bratislavskej vysokej školy práva

bývalý veľvyslanec SR v Tokiu, Londýne a v Alžíri

 


 

Gen.riaditeľ medzinárodnej firmy: Tomu kto to moze potrebovat !

Minuly rok v novembri som sa,  spolu s mojou manzelkou, zucastnil poznavacej cesty do strednej Indie, ktoru organizovala Bozena Volkova pre svojich priatelov a znamych.

Velmi som takuto osobitnu formu cesty do tejto krajiny privital, pretoze uz davnejsie som tuzil Indiu navstivit a aspon cast precestovat , ale vzdy som mal nedoveru a nechut takuto dlhu, narocnu a pomerne drahu cestu absolvovat s  nejakou standartnou cestovnou kancelariou s pausalnym a zabehnutym programom. Cesta bola velmi, opakujem velmi, dobre zorganizovana, vyvazena a velmi obsazna .Odmenou za urcite fyzicke usilie a cestovne nepohodlie bolo maximalne vyuzitie casu na spoznanie historie Indie, a okrem Armitsaru,

spoznanie skoro vsetkych High-lights  Indie. Osobitne som bol nadseny pouzivanim prakticky vsetkych druhov a sposobov prepravy - od tavieho povozu cez bicyklovu a motorovu riksu az po lietadlo. Myslim, ze mozeme smelo povedat, ze sme Indiu nielen poznavali ale ciastocne Indiu dychali a v Indii zili. K tomu treba priratat nadhodnotu, ktoru vam moze poskytnut len osoba, ktora tam nejakych par rokov zila a ktora ma svoje kontakty a tou je prave Bozena Volkova ,ktora nam pootvorila dvere i do domacnosti a domov zaujimavych ludi a urcite vam ziadna ina cestovna kancelaria nesprostredkuje ucast na privatnych party miestnych zaujimavych, dolezitych a bohatych ludi.

Vzdy sme sa citili bezpecne a isto, co v takejto krajine urcite ocenite az ked ste tam. Preto mozem sluzby dobre informovanej, organizovanej a zodpovednej Bozeny Volkovej  urcite odporucat.

Jozef Debrecky,  Gen.riaditel

 


 

Majiteľka medzinárodnej audítorskej firmy: Milá Boženko,

ešte raz ďakujem za zájazd pod tvojou taktovkou do Indie. To čo som zažila na tomto zájazde sa podľa mne nedá zažiť so žiadnou cestovnou kanceláriou, nakoľko Ty si dala osobné kontakty aj protekciu manželky velvyslanca k dispozícii účastníkom zájazdu.

India je pre mňa od minulého roku, kedy som ju navštívila s Tebou, krajina neskutočných zázrakov, plná historie, duchovna a exotiky.

Je to krajina, kam som nikdy nechtela ísť a išla som len kvôli svojej kamarátke, ktorej som to sľúbila, aby nešla sama, nakoľko iná kamarátka neišla.

Nebanujem a som neskutočnej vďačná za to, že mne prehovorila. To všetko krásne sa nedá slovami opísať, to treba zažiť a já sa chcem opäť vrátiť do Indie a teraz aj s manželom.

Jarmila, podnikateľka

 


 

Vysokoškolský pedagóg: Ahoj Boženka,

minule sme boli na grilovačke u našich spoločných priateľov v Rakusku a spomínali sme na náš výlet do Indie. Trochu už aj ľutovali, že nešli, keď sme im opisovali ako sme sa mali. Potvrdili sme, že program výletu bol zaujímavý a taký plný, že sme ani jeden deň nemali pocit, že nemáme čo robiť a niečo nám z Indie uniká. Všetko bolo perfektne zorganizované, a ak sa vyskytli nejaké nedostatky, tak si ich na mieste vyriešila.Treba pripomenúť, že táto veta znamená v krajine, kde nič nefunguje a každý má čas, veľmi veľa.Videli sme pamiatky,pozorovali sme život a cítili sme atmosféru. Čo viac si človek môže želať ?

Ďakujem, pozdravuje Jana Debrecká, vysokoškolský pedagóg

 

 

 

Rok 2007


Podnikateľ a prezident golfového klubu:  Milá Boba !

Práve som sa dozvedel, že sa opäť chystáš do Indie. Už teraz, úprimne závidím všetkým , ktorí pôjdu s Tebou. Keď John Lennon raz povedal, že svoj život delí na čas pred pobytom v Indii a na život po návšteve v Indii, neveril som mu. Veď čo už ho tak mohlo v tej krajine stretnúť a ohúriť.  Dnes to už viem ! India je niečo , čo sa nedá pomenovať. To sa naozaj musí prežiť. Po návšteve  Indie mi zostali neskutočné spomienky , ku ktorým sa často vraciam  a snažím sa ich znovu prežívať. Som presvedčený , že ešte raz musím to dobrodružstvo zažiť.

Prajem Ti veľa zdravia a šťastia na cestách .........

Tvoj  Milan Vaškor – toho času prezident golfového klubu Euro Valley Golf klub.

 

 

Rok 2008


 

Novinárka: Ahoj Božka, tak posielam svojich pár teplých slov. Gabriela

Keď sa ma Božka Volková pýtala, či mám dáku pripomienku k nášmu výletu do Indie, bez dlhých úvah som odpovedala: Žiadnu. Do Indie som si išla splniť svoj dávny cestovateľský sen a to, že som ho mohla absolvovať s Božkou, ktorá tam žila päť rokov, čo automaticky evokovalo znalosť pomerov a reálií, bol bonus navyše. Nesklamala ma. Bolo to výborne zorganizované, videli sme veľa zaujímavého, krásneho z indickej histórie a súčasnosti, ubytovanie aj stratovanie tiež nemali chybu. Vďaka jej kontaktom sme sa dostali i do spoločnosti zaujímavých ľudí, jej priateľov, s ktorými by sme sa za normálnych okolností iste nestretli. Páčilo sa mi tiež, že sme mohli okúsiť rôzne typy dopravných prostriedkov cez lietadlo, vlak, rikšu, ťavu, slona, taxík a samozrejme pešobus. Najmä preprava rikšou v preplnených uličkách Dillí, či Varanasi mi miestami dávala pocit, že som jednou z domorovdov, že patrím to toho veľkého, hlučného davu. Osobne mi imponovala aj Božkina akčnosť, ktorá akýkoľvek problémy vyriešila promptne a na mieste. Božka, škoda, že si nežila aj v Petrohrade, tam by som sa tiež veľmi rada pozrela...

Gabriela Rerková, novinárka, Levoča

 


 
Ahoj Božka! Pekný deň Ti prajem! Kvapky asi pomáhajú, oči trocha lepšie. Posielam Ti hodnotenie pre cestovnú kanceláriu:
 
      Ako účastníčky zájazdu Indiatrip 2008 -30.10.-13.11.08 vyjadrujeme poďakovanie pani Božene Volkovej, organizátorke zájazdu za perfektné zvládnutie cesty, jej dôslednu prípravu a zabezpečenie.Pani Božena Volková sa prejavila ako vynikajúca organizátorkaa managerka, schopná pohotovo riešiť vzniklé situácie. Pripravený program bol zabezpečovaný evidentne vďaka jej spoľahlivým kontaktom s indickými priateľmi a indickou cestovnou kanceláriou. Služby, ktoré nám boli takto zabezpečované boli na veľmi dobrej úrovni (doprava, sprievodcovia, ubytovanie, ajurvédski lekári, astrológovia). Oceňujeme u pani Boženy Volkovej aj vysokú erudovanú vybavenosť pre túto cestu, schopnosť a ochotu odovzdať čo najviac informácií a vlastného poznania o živote a histórii Indie.Vynikajúco dokázala reagovať aj na individuálne potreby jednotlivých účastníkov zájazdu a tieto zjednotiť v kolektíve. Svojim komunikatívnym a spoločenským prejavom a schopnosťou empatie stmelila kolektív a vytvorila priateľskú atmosféru, ktorá pomohla zvládať aj náročné úseky cesty. Oceňujeme aj jej ľudské vlastnosti ako srdečnosť, trpezlivosť  obetavosť a jej vplyv pozitívnej energie, ktorými vytvárala spoľahlivú a sviežu atmosféru zájazdu.
      Ďakujeme za atraktívny a širokospektrálny program, ktorý poskytoval zoznámenie s významnými historickými dominantami Indie a umožnil vytvoriť si obraz o krajine, spôsobe, mentalite a úrovniach života ľudí.Pre tak náročný program chýbalo len trošku viac oddychu, ale zvládli sme to.
 
Ďakujeme Božka, stálo to zato.
 
JUDr. Zoja Ivanová, prokurátorka GP SR
Ingrid Pavúková , psychologička
 

 

Podnikateľka s dcérou: Ahoj Boženka,

práve sme si s Jankou ešte raz prezerali fotografie z Indie a opäť sme všetko akoby prežívali ešte raz. Nanovo sme objavovali krásu indických pamiatok, porovnávali kultúru, spôsoby a ľudí. Janka nafotila veľa autentických záberov domácich obyvateľov. Z momentiek je vidno ich každodenný život. Sme rady,

že sme to mohli všetko vidieť. Ďakujeme aj za to, že v ťažších chvíľkach sme sa mohli spoľahnúť na Tvoju starostlivosť.

S pozdravom Mária a Jana Karlubíkové, podnikateľka s dcérou, Trnava

 


 

Psychológ a lekárka: Milá Boženka,

tematicky sa o Indiu "potkýnam" od nášho príletu domov. Chcem Ti za seba a Karola veľmi poďakovať za :-       

*starostlivosť počas celého pobytu

*trpezlivosť s našimi slabosťami

*toleranciu s našimi náladami

*obetavosť s akou si splnila všetky naše priania

*vytrvalosť s akou si nám sprostredkovávala históriu

*humor s ktorým si prekonávala našu únavu

*šarm s ktorým si zvládala tých, ktorí klesali občas " na duchu"

*a samozrejme najviac ďakujeme za pocit absolútneho bezpečia a komfortu pri našich potulkách, pre nás vtedy, neznámou a exotickou Indiou. Vďaka Tebe máme dnes pocit, že sa do Indie musíme vrátiť a je len otázkou času, kedy tak urobíme. Zážitky spracúvame nie len na videofilmoch a fotkách ale hlavne v našej mysli a v srdci. Pri spomienke na Taj Mahal zabúdam na zimu a dážď na Grosslingovej v Bratislave , stále vidím pred sebou tu krehkú nádheru bieleho mramoru. To už ani nehovorím o tom ako ma hreje kožúšok z Dehli a šatky z Mandawy.

Boženka, ešte raz ďakujeme za zorganizovanie a doprovod a veľmi sa tešíme na stretnutie 30.11. !!!  Maruška a Karol, psychológ a lekárka, Bratislava